flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новобузьким районним судом Миколаївської області в рамках всеукраїнського тижня права проведено урок з учнями 10-11 класу Новобузької гімназії.

14 грудня 2017, 13:10

08.12.2017 року в рамках Всеукраїнського тижня права заступником керівника апарату Новобузького районного суду Миколаївської області Ярощук Тетяною Олександрівною була проведена зустріч із учнями 10-11 класів Новобузької гімназії.

На вказаних заходах Ярощук Т.О. було доведено до учнів інформацію щодо  функціонування судової системи України, порядок розгляду справ у суді, а також підстави притягнення до кримінальної та/або адміністративної відповідальності неповнолітніх.

Найбільш жвавого обговорення та інтересу у дітей викликали питання відповідальності неповнолітніх за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень, а також порядок призначення на посаду судді та вимоги до нього.

За результатами відкритого уроку Ярощук Т.О. запропонувала учням взяти участь у одному із відкритих судових засідань, де побачити практичне втілення відправлення правосуддя суддями Новобузького районного суду.